Her bir harf karakterinin bir sayı ifade etmesine bağlı olarak geliştirilmiş, verileri metine çevirerek saklamayı sağlayan bir şifreleme yöntemidir.
Hem iletim hem de saklama işlemlerini şifrelemenizi sağlayan eşsiz bir şifreleme yöntemidir.
Panelde soldaki ilgili kısma şifrelenmesini istediğiniz veriyi kopyala yapıştır yapın. Sağ tarafta bulunan yeşil “Sorgula” butonuna tıklayın. Hem şifreleme hem de çözme işlemini gerçekleştirebileceğiniz bu araç sayesinde tüm verileri gizleyebilirsiniz.
Şifreleme mantığı biraz karmaşık olmakla beraber, genel bir ifade olarak ASCII karakterlerinden oluşan verilerin her biri, rakamlarla ifade edilen 64 farklı birime çevrilir. Sonra bu birimler 8 bitlik yani 1 byte’lık alanlardan 6 bitlik alanlara çevrilir. Bu çevirme işlemi yapılırken de 64 farklı sayının kullandığı ifadelere çeviri işlemi gerçekleşir. Bu sayede veri tamamen farklı ve karmaşık bir yapıya dönüşmüş olur.
Verilerin dışarıdan gelen saldırılara karşı korunması amacıyla kullanılır. Büyük – küçük harf ile sayılardan oluşan karmaşık bir 64 karakter çıktısı veren bu şifreleme yöntemi, güvenliği önemli düzeyde artırır.
Panelde ilk aşamada sağ tarafta “şifrele” seçimi işaretlidir. Bu şekilde koyulmuş olan veriler “Sorgula” butonu tıklandığı zaman veriler şifrelenir. Çözme işlemini yaptırmak için ise “Şifrele” yazısının üstüne tıklayarak listeden “Çöz” yazısına tıklamanız gerekir. Sonrasında “Sorgula” butonuna tıklayarak base64 şifrelerini çözme işlemi de gerçekleştirilebilmektedir.
ASCII karakterlerinin 64 farklı karaktere çevrilmesi ve saklanması esasına dayanan bu sistemi kullanmak oldukça kolaydır.
Base64 encoding genellikle string şeklinde olan verilerin rakamsal ve karmaşık ifadelere çevrilmesi esasına dayanır. Verilerin korunması ve saklanması için yapılabilecek en iyi yöntemlerden biridir.
Hayır. CSS/JS sıkıştırma aracı tamamen ücretsiz olup, istediğiniz şekilde CSS/JS sıkıştırma yapabilirsiniz.
Evet, hem şifreleme hem de çözme aracı kusursuz olarak çalışmaktadır.