Günlük | Aylık | Yıllık | |
---|---|---|---|
Kazanç | 0 | 0 | 0 |
Sayfa BGBG | 0 | 0 | 0 |
Tıklama | 0 | 0 | 0 |
Google Adsense web sitenizden veya Youtube kanalınız üzerinden gelir elde etmenizi sağlayan platformdur. Google tarafından kurulan bu platform sayesinde haber siteleri, blog siteleri veya Youtube kanalları ciddi gelirler elde ediyor. Tıklama başına ücret veren Google Adsense ile internetten para kazanmak mümkündür.
Google Adsense hesabı açmak için öncelikle bir web site sahibi olmanız gerekir. Ondan sonra şu adımları takip ederek açabilirsiniz;
Bu aşamadan sonra sitemiz inceleme aşamasında, eğer sitemiz onaylanırsa hem hesabımız açılacak hem para kazanacaksınız.
Youtube kanalından gelir elde edebilmek için Youtube kanal sahibi olmanız lazım. Youtube Adsense hesabı açıp para kazanmak istiyorsanız aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz.
Bundan sonra sizlere 2 hafta içinde mail yoluyla bilgi gelecektir. Eğer bu mailde kanalınız para kazanmaya uygun yazıyorsa, Youtube üzerinden hem gelir elde edeceksiniz hem Youtube Adsense hesabınız açılmış olacak.
Adsense hesabınızı ortağınız veya başka biriyle paylaşmak isterseniz bu işlemi saniyeler içerisinde basit bir şekilde yapabilirsiniz.
Ve hesabınız paylaşılmış durumda… Yeni eklediğiniz kişi standart olarak eklendi eğer yönetici yetkisi vermek isterseniz, yönetici erişimi bölümünü aktifleştirin.
Not: Tanımadığınız veya güvenmediğiniz kişilere yönetici erişimi vermeyin aksi takdirde yöneticilikten sizi çıkartıp hesabı çalabilir.
Adsense, onayı aldıktan sonra sitenizde reklam gösterip, gelir elde etmek istiyorsanız çeşitli yollar ile reklam yerleşimi yapıp gelir elde etmeye başlayabilirsiniz.
Adsense tarafından sunulan bu özellik ile tek tıkla reklam yayınlayabilirsiniz. Adsense bu işlemde önce sitenizi analiz edip uygun reklam alanları bulur. Sonrasında reklam yerleştirme işlemini yapar. Bu işlem için şu adımları izleyebilirsiniz;
Adsense hesabınıza girin.
Tema Ayarlarından Reklam Ekleme
Eğer Wordpress site kullanıyorsanız ve sitenizde premium bir tema mevcut ise bu yöntemle reklam ekleyebilirsiniz. Bunun için şu adımları takip edin.
Tema Ayarlarına girin ve reklam bölümüne girin.
Adsense hesabınızı açın.
Reklamlar>Genel bakış bölümüne girin.
Üst bölümde bulunan Reklam birimine göre bölümüne tıklayın.
Görüntülü reklam ağını seçip oluşturun.
Sitenizde reklam bölümünde reklam boyutu için verilen boyu, Adsense reklam oluştururken girin.
Adsense tarafından verilen kodu temanızdaki reklam alanına yapıştırın ve kaydedin.
Böyle böyle her reklam alanına kod oluşturup yerleştirebilirsiniz.
Wordpress Eklentisi ile Reklam Ekleme
Bu yöntem eğer premium tema kullanmıyorsanız veya Adsense tarafından yapılan otomatik reklam yerleşimini beğenmediyseniz kullanabileceğiniz bir yöntem.
Reklam yerleşimi için gerekli olan Ad Inserter eklentisini sitenize kurmanız lazım.
Kurduktan sonra eklenti otomatik olarak temanızı tarayacak ve reklam alanları oluşturacak.
Adsense üzerinden reklam kodu oluşturup o alanlara kodları girerek reklam yayınlaya bileceksiniz.
Adsense ile para kazanmak için bir web sitesi veya bir Youtube kanalı sahibi olmanız lazım. Eğer web siteniz var ise üstteki adımları takip ederek Adsense hesabı açıp para kazanabilirsiniz.
Adsense tıklama ve gösterim başına ücret veren bir platformdur. Şu anda ülkemizde bulunan ünlü haber siteleri veya Youtube kanalları bile Adsense ile ciddi gelirler elde ediyor. Sitenize giren her ziyaretçi reklama tıkladığında Adsense size belli bir ücret veriyor ve bu ücreti her ayın 21’inde hesabınıza transfer etmektedir.
Adsense panelinde karşımıza çıkan tıklama oranı, sitemizi ziyaret eden kişilerden kaçı reklama tıkladığını belirtir. Örneğin sitemize yüz kişi girip 10 kişi reklama tıklarsa, panelde TO (tıklama Oranı) %10 olarak gözükür.
Google Adsense Uygunluk Kriterleri Nelerdir?
Adsense başvurusu yapınca bazen Adsense web sitemizi para kazanmaya uygun bulmuyor. Politika ihlali vb. nedenler ile ret ettiğini söylüyor. Adsense için bazı uygunluk kriterleri mevcuttur.
Özgün içerik kullanın
Adsense için web sitenizin özgünlüğü oldukça önemlidir. Başka sitelerden kopyalanıp yapıştırılan makaleler Adsense kabul etmemektedir.
İçerik Sayısı
Onay için başvurduğunuz sitenin içerik sayısı azsa Adsense ret verme olasılığı oldukça yüksektir. Uzmanlar tarafından ortalama 10-15 makale olduğunda başvuru yapılması önerilir.
İçerik Kalitesi
İçeriğinizin kalitesi Adsense için oldukça önemlidir. Eğer makalede yazım hatası vb. varsa bunları gidermelisiniz. İçerik uzunluğu da dikkat etmeniz gereken diğer bir konudur. Adsense uzun makaleleri sever.
Dikkat: uzun makaleler kelime veya cümle tekrarında Adsense bunu sevmeyecektir. İçerikler minimum 300 kelime olması, Adsense için idealdir.
Hakkımızda, İletişim, Künye, Gizlilik Politikası Sayfaları
Adsense bu konuda oldukça katı bir şekilde ilerliyor. Web sitenizin okuyucuya güven vermesi için Adsense bu sayfaları şart tutuyor.
Adsense ortalama olarak sunduğu Bin Gösterim Başına Gelir (BGBG) sitenizdeki reklamları 1000 kişi gördüğünde ortalama kazanacağınızı tutarı söyler. Bu rakam tamamen ortalama bir şekilde sunuluyor. Bu değer sitenizin (Tahmini Kazanç/ Sayfa görüntülenme sayısı) *1000 formülü ile bulunuyor.
Adsense kazancı özel bir algoritma sayesinde hesaplanıyor. Günlük sayfa görüntülenme Tıklanma Oranı + Tıklama Başına Maliyet değerleri ile hesaplanıyor.
Hesap yapmak için şu adımları yapabilirsiniz;
Adsense paneline girdikten sonra BGBG (Bin Gösterim Başına Gelir) değerine bakarak ortalama kazancı görebilirsiniz.
Hayır, Adsense hesabı açmak tamamen ücretsizdir. https://www.google.com/intl/tr_tr/adsense/start/ buraya girerek Adsense hesabınızı açabilirsiniz.
Adsense ödemeleri aylık şekilde yapar. Eğer normal eşiği yani 200 TL üzerinde gelir elde ettiyseniz Adsense ayın 21-26’sı arasında ödemenizi yapacaktır.
Aynı anda iki Adsense hesabı kullanamazsınız. Adsense bunu fark ederse iki hesaptan birini kapatacaktır. İki hesap kullanmak o yüzden riskli bir işlemdir ve Adsense kapanan hesabın içindeki ücreti sizlere vermeyecektir.
Youtube ve Web Adsense aynı şey. İkisinin paneli de aynı şekil kullanılıyor ama Youtube Adsense panelindeki bazı ayarları Youtube Studio üzerinden yapılıyor. Web sitesi bulunan bir Adsense hesabına, Youtube kanalı da ekleyip gelir elde edebilirsiniz.
Adsense size verdiği kodu kopyalayıp sitenizin header.php dosyasına girdikten sonra,
etiketleri arasına ekleyip başvuru yapabilirsiniz.Bu kazancın kesin bir miktarı yok. Kanaldan kanala değişen bu kazanç için yabancı ülkelerde en düşük 2ile 5 bin dolar arası ücret veriliyor.