IP Blacklist Sorgulama

IP Blacklist Nedir?

Çok sayıda kişiye eş zamanlı mail gönderilmesi, reklam amaçlı maillerin atılması durumunda bu mailler spam olarak algılanır. Bu maillerin gönderilmesi nedeniyle bu sitelerin ip adresleri Blacklist adı verilen veri tabanlarına eklenir.

IP Blacklist Ne İşe Yarar?

Web sitenizden gönderilen maillerin spam olarak algılanıp algılanmadığını görmek için, Blacklist ismini verdiğimiz bu kısımda sitenizin yer alıp almadığını öğrenmek için IP Blacklist sorgulaması yapmanız gerekir.

IP Blacklist Neden Atılır?

Kişiler ya da şirketler, ürünlerinin tanıtımını yapmak ya da kampanyalarını tanıtmak amacıyla sürekli farklı mail adreslerine mail gönderirler. Bu maillerin kullanıcılar tarafından can sıkıcı bir hal almaması için, mailler spam olarak algılanır ve kullanıcıların mail adreslerinde “Gelen Kutusu” kısmına değil “Spam” yani “Gereksiz” kutusuna gönderilir. Bunu yapabilmek için ise tek seferde çok sayıda kullanıcıya mail gönderen kişilerin bu mail adresleri Blacklist’e atılır. 

IP Adresi Blacklist’ten Nasıl Çıkartılır?

Sunucunuzun mail ile ilgili kodlamalarında bir yazılım hatası olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Portlarda herhangi bir sorun olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Sunucunuzda bir virüs olup olmadığını kontrol etmelisiniz. En bilindik Blacklist siteleriyle iletişime geçerek sorunu çözmeye çalışabilirsiniz. Bunlardan sonuç alamıyorsanız sunucunuzun ip adresini değiştirmeyi deneyebilirsiniz.

IP Blacklist Kontrolü Nasıl Yapılır?

Sitenizin alan adını ya da IP adresini sol kısma yazın. Sağ tarafta “Sorgula” butonuna tıklayarak sitenizin Blacklist’te olup olmadığını görebilirsiniz.

Mail Sunucularında Blacklist’in Önemi

Blacklist, kullanıcıların mail adreslerini daha rahat şekilde kullanabilmesi, gelen kutusunda mail kirliliğinin oluşmasının engellenmesi amacıyla kullanılır. Gün içerisinde çok fazla mail atarak işini sürdüren insanlar için Blacklist kavramı, çok önemli bir işlev sağlar.

Sıkça Sorular Sorular

Panelde site linkinizi ya da IP adresini yazarak “Sorgula” butonuna tıklamanız yeterli olacaktır.

Maili okurken mail adresinizin ayarları sekmesinden ilgili mail adresini tıklayarak “Engelle” butonuna tıklamanız yeterli olacaktır.

Eğer sitenizin Blacklist’e girmesini istemiyorsanız çok fazla kullanıcıya eş zamanlı olarak mail atmamaya özen göstermelisiniz. Günlük belirli bir sayının üzerine çıkması durumunda siteniz Blacklist’e girebilir.

Hosting firmanızla iletişime geçerek yardım talebinde bulunabilirsiniz. Sitenizi barındırdığınız sunucuda bir virüs varsa, bu durum da Blacklist’te olmanıza neden olabilir. Bunun dışında sitenizin mail ile ilgili olan yazılım kısmında bir hata olup olmadığını da kontrol edebilirsiniz. Bunlara sırasıyla baktığınızda büyük ihtimalle sorunu çözmüş olursunuz, ancak çözemezseniz sitenizi başka bir IP adresine taşımanızda fayda var. Çünkü çoğu zaman sizinle aynı ip adresini kullanan bir site, müşterilerine ulaşmak için çok fazla mail gönderiyorsa, bu durum sizi de etkilemektedir ve siteniz Blacklist’e düşebilmektedir.
0 / 50
Kalan Sorgu Limiti