Meta-Tag Oluşturucu

Meta Tag (Etiketler) nedir?

Meta Tag (etiketler), arama motorlarının sitenizin yapısı ve içeriğini hakkında ön bilgiler verir ve HTML kodlarında head bölümü içinde yer alır. Bu bilgilere "meta veri" adı verilir ve sayfanın kendisinde görüntülenmemekle birlikte, arama motorları ve web tarayıcıları tarafından okunabilir.

Google gibi arama motorları, web sayfasıyla ilgili bilgileri anlamak için meta etiketlerdeki meta verileri kullanır. Bu bilgileri sayfanın yapısı ve içeriği hakkında bilgi edinmek için kullanmaktalar.

Meta Etiketi ne işe yarar?

Meta etiketleri bir web sitesi için büyük öneme sahiptir. Bu sebeple etiketlerin doğru bir şekilde kullanılması ve yapılandırılması gerekmektedir. 

  • Meta etiketleri, arama motorlarına siteniz hakında bilgi sağlamaktadır. Arama motorları bu bilgileri kullanarak siteniz ve içeriğiniz hakkında bilgi sahibi olup, arama sorgularında da bu verilerden faydalanır.
  • Arama motorları, meta verilerinizi kullanarak, arama sorgularında sitenizin kullanıcılara nasıl görünceği ve kullanıcıların siteniz hakkında bilgi sahibi olmasını sağlar. 
  • SEO çalışmaları arasında en önemli etkenlerden bir tanesidir. Arama motoru botlarının içeriğinizi okuyup, anlamasını sağlar. Doğru kullanılmayan meta etiketleri, arama motoru sorgularında sitenizin sıralamasına da etki edebilmektedir.

Meta etiketleri sitenin neresinde bulunmalıdır?

Meta Title, head bölümüne eklenir ve kullanış şekli aşağıda verildiği gibidir,

<title> Webmaster Platformu - R10.net </ title>

Meta Description, head bölümüne şu şekilde eklenir;

<meta name = “description” content = “Webmaster Forumu, Google, adsense, hosting hakkında bilgiler ve tartışma platformu”>

Dipnot; Meta Description 160 karakterden uzun seçmemeniz önerilir. Mobil cihazlar içinde 130 karakterle sınırlıdır. 

Yukarıda belirtmiş olduğumuz (title, description) en önemli iki unsurdur. Arama motorları açısında bu iki unsuru kesinlikle web sitenizde kullanmanızı tavsiye ederiz.

Meta Etiket türleri nelerdir?

  • Meta Description
  • Meta Title
  • Open Graph Etiketleri
  • Meta Robots Etiketi
  • Canonical Etiketi
  • Heading Etiketleri
  • Alt Url Etiketleri
Sıkça Sorular Sorular

Teorik olarak, meta açıklamalar SEO'yu etkilemez. Bu, Google'ın 2009'da yayınlanan resmi bir ifadesidir. Ancak, meta açıklamalar arama motoru sonuçlarında gösterildiğinden, SEO ve sıralamalar ile bağlantılı olan TO’ları (tıklama oranları) etkileyebilirler. Dolayısıyla pratikte meta açıklamaların SEO üzerinde dolaylı bir etkisi kesinlikle vardır.

Google, meta etiketler ile alakalı makalesine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

https://support.google.com/webmasters/answer/79812?hl=tr

Meta Robots etiketi, arama motorlarına neyi takip edeceklerini ve neleri takip etmeyeceklerini söyleyen bir etikettir. Web sayfanızın bölümündeki bir kod parçasıdır. Arama motoru botlarından hangi sayfaların indexlenmesini veya indexlenmemesini isteğinizi bu kod parçacığı ile arama motorlarına bilgi verebilirsiniz.

Meta Keywords, bir Web sayfasının HTML kodunda görünen ve arama motorlarına sayfanın konusunun ne olduğunu söylemeye yardımcı olan, içeriğin hangi anahtar kelimeler baz alınarak oluşturulduğunu bildirmeye yarayan meta etiket türüdür. Google son yaptığı açıklama ile keywords metasını dikkate almadığını belirtmiştir.

Boşluklar dahil 160 karakterde olmalıdır. Bu metin parçası yazmış olduğunuz Title’nin altındaki arama motoru sonuçlarında görünmektedir. Ancak bazen arama motorları bunun yerine sayfanın ana gövde kopyasından bir metin parçası alır. En kısa ve en etkili içerikler girilmelidir.

Meta açıklamayı herhangi bir web sayfasında, sayfayı sağ tıklayıp "kaynağı görüntüle" veya "sayfa kaynağını görüntüle" yi seçerek bulabilirsiniz